Theorie bestuderen

Theorieboek
De complete verkeerstheorie is onderverdeeld in 25 hoofdstukken. Na elk hoofdstuk volgt een handige samenvatting. De indeling is gelijk aan die van het CBR. Het theorieboek bevat daarnaast een basisbegrippenlijst en een complete verkeersbordenbijlage.

Digitale theorieboek
Je krijgt ook toegang tot het digitale theorieboek. Het digitale theorieboek is exact gelijk aan het papieren theorieboek en is te gebruiken op elke moderne computer, tablet of smartphone.

Theorie-examens oefenen
Met de bijgesloten kaart heb je 10 uur toegang tot het oefenen van theorie-examens. De theorie-examens werken identiek aan de officiële theorie-examens van het CBR.

Adviesprijs:  € 69,95
Prijs bij ons: € 35,- 

Cd-rom theorie examens
Het online lesprogramma speelt volledig in op de nieuwste online ontwikkelingen. Dit lespakket bestaat niet alleen uit een online theorieboek, maar bevat ook 100 geanimeerde lesfilms over gevaarherkenning, 60 instructie filmpjes en maar liefst 50 theorie-examens.
Adviesprijs:  € 65,-
Prijs bij ons: € 35,-

Klassikaal les
De theorielessen worden iedere maandag van 20.00 uur tot ca. 21.15 uur gegeven bij autobedrijf Okken in Gieten. De theorieles is gratis als je ook rijlessen volgt of gaat volgen bij Rijschool Niemeijer. Wil je graag deelnemen, graag van te voren even een mail sturen of bellen.

Theorie-examen

Voordat je praktijkexamen gaat doen, moet je over een geldig theorie certificaat beschikken. Je kunt theorie examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Enkele maanden voordat je 16 jaar wordt kun je wel al een examendatum reserveren.

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 3 onderdelen:
* een onderdeel over gevaarherkenning  (25 vragen)
* een onderdeel over verkeersregels  (30 vragen)
* een onderdeel over verkeersinzicht  (10 vragen)

Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 25 dia’s van verkeerssituaties te zien. Er is geen geluid bij dit onderdeel. Bij elke dia moet je aangeven wat jij in deze verkeerssituatie zou doen. Er zijn 3 mogelijkheden:

A. Remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen, want er dreigt acuut gevaar)
B. Gas loslaten (dat wil zeggen extra opletten en voorbereid zijn om iets anders te doen, want er ontstaat misschien een gevaarlijke situatie)
C. Niets (dat wil zeggen gewoon blijven rijden met dezelfde snelheid, want er is niets aan de hand)

Bij het onderdeel verkeersregels moet je weten wat de regels in het verkeer zijn om de borden en andere tekens in het verkeer te begrijpen. Over deze verkeersregels worden 30 vragen gesteld.
Bij het onderdeel verkeersinzicht moet je je vooral afvragen wat in een bepaalde situatie veilig en verstandig is om te doen. Hier worden 10 vragen over gesteld.

Je slaagt voor je theorie-examen als:
* je tenminste 13 vragen (van de 25) goed hebt van het onderdeel gevaarherkenning en
* je tenminste 35 vragen (van de 40) goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Je moet dus voor beide onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen.

Heb je verder nog vragen over deelname aan het theorie-examen bij het CBR, vraag ons dan gerust. Via www.cbr.nl kun je zelf je theorie-examen reserveren.

Het theorie-examen kan eventueel ook door Rijschool Niemeijer worden gereserveerd.

Meesters in rijden