E achter B

Ga je straks ook met een caravan op vakantie? Of rij je op de werk ook wel eens met een kar?  En wil je nu zelf wel eens een keer met je paardentrailer naar een wedstrijd rijden? Zo ja, dan is het rijbewijs “E achter B” onmisbaar voor jou!

In de praktijk blijkt dat steeds meer bestuurders, die rijden met een aanhangwagen, niet over de juiste papieren en vaardigheden beschikken. Met als gevolg boetes en een grotere kans op ongelukken.

Als je 18 jaar oud bent en in het bezit bent van een geldig B rijbewijs, kun je beginnen met de ‘E achter B’ opleiding. Je hoeft geen theorie-examen af te leggen. Voor deze opleiding bieden wij meerdere opleidingsmogelijkheden.

Wij adviseren je opleiding te beginnen met een intest van anderhalf uur. Na deze intest kun je samen met de instructeur bespreken wat een verstandig vervolg van je opleiding is. Veel mensen zullen genoeg hebben aan de 1-daagse opleiding, maar misschien heb jij een aantal extra lessen nodig om je slagingskans te vergroten………… De intest verplicht je verder tot niets.


Standaard opleiding
Heb je geen haast om je BE rijbewijs te halen? Dan is de standaard opleiding iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger.
Je leert onder andere aan- en afkoppelen, achteruit rijden (zowel recht als door een bocht) en inparkeren. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen. Tijdens deze opleiding les je 1 x 2 uur per week.


1 Daagse opleiding
Natuurlijk kun je bij ons ook een spoedcursus volgen om het BE rijbewijs te halen. Het kost je slechts 1 tot 2 dagen om dit rijbewijs te halen. De enige vereiste hiervoor is dat je al wel een beetje ervaring met het rijden met een aanhangwagen hebt en dat je een intest doet. Uiteraard worden dezelfde onderdelen behandeld als bij de standaard opleiding.


Praktijkboek
Voor de opleiding ‘E achter B’ hebben wij in eigen beheer een praktijkboek geschreven. Aan het begin van de opleiding krijg je dit boek uitgereikt. Thuis kun je dan de handelingen en de aandachtspunten van het rijden met een aanhanger al doornemen, zodat je voor de praktijklessen van te voren al weet wat je te wachten staat en uiteindelijk goed voorbereid naar het examen gaat.


Wanneer is ‘E achter B’nodig?
De regel is als volgt: als de auto met aanhangwagen bij elkaar zwaarder kunnen wegen dan 3500 kg, dan is een BE rijbewijs verplicht.

Voorbeeld: de auto weegt 1400 kg, de aanhangwagen die achter de auto hangt, weegt leeg 1200 kg. In de aanhangwagen zit nu 600 kg lading, maar er mag 1100 kg lading in. De combinatie weegt nu 3200 kg (1400 + 1200 + 600 kg), maar hij kan 3700 kg wegen (1400 + 1200 + 1100kg), dus je hebt het BE rijbewijs nodig!

Prijzen

  • Intest van 1 ½ uur €  90,00
  • Dagopleiding 4 uur inclusief examen € 490,00
  • Dagopleiding 5 uur inclusief examen € 550,00
  • Dagopleiding 6 uur inclusief examen € 610,00
    Extra rijles per uur € 60,00
  • Herexamen € 275,00

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet “rijgeschikt” zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Om dit te kunnen beoordelen stelt het CBR een aantal vragen over je gezondheid. Naar aanleiding van de antwoorden op deze vragen beslist het CBR of je rijgeschikt bent. Een gezondheidsverklaring vraag je aan en betaal je via www.cbr.

CONTACT

Rijschool Niemeijer
Vesselkampen 2
9463 MD Eext

Tel: 0592-265366

info@rijschoolniemeijer.nl
www.rijschoolniemeijer.nl

Privacy Policy

WERKGEBIED

Ons werkgebied bestaat uit o.a.  Anderen, Anloo, Annen, Borger,  Drouwen,  Eext, Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasteren, Gieten, Gieterveen, Rolde.

LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA