Faalangst

Ook in het verkeer zijn genoeg situaties waar je bang voor kunt zijn. Gas erbij geven en wegwezen, remmen, of juist zo rustig mogelijk met het verkeer blijven meegaan.

Het is juist gevaarlijk als je geen angst kent.

Stel, de vlammen slaan opeens onder de motorkap vandaan en een kwartier geleden heb je je tank nog vol benzine gegooid…..

Faalangst is, zoals de naam al zegt, een angst om te falen.

Op zich is ieder mens bang om te falen en is dat helemaal niet erg, maar juist een motiverende factor. Je gaat juist beter functioneren.

Er is sprake van negatieve faalangst, wanneer de prestaties minder zijn dan verwacht. Iemand met negatieve faalangst vult zijn gedachten met allemaal negatieve zaken voor of tijdens het presteren. Het gevolg is dat je als leerling minder alert wordt op je taak en fouten gaat maken en je angst  bij de volgende prestatie weer vergroot wordt.

Het kan ook zijn dat je faalangst hebt tijdens je (rijlessen of) rij- en theorie examens In principe geven wij al voldoende aandacht hieraan tijdens de rijlessen, zodat je met een goed gevoel je rijexamen kunt afleggen. Maar bij sommige zijn deze zenuwen zo erg dat dit invloed heeft op het functioneren.

Bij rijschool Niemeijer zijn we hiervoor speciaal opgeleid en kunnen hier goed mee omgaan.

Wanneer je ondanks onze speciale aandacht faalangst hebt voor je rijexamen, is het mogelijk om een speciaal faalangst rijexamen af te leggen. Het rijexamen is niet makkelijker dan een regulier examen. Het rijexamen duurt langer, namelijk 90 minuten. Tijdens het examen kun je een time-out vragen. Dus wanneer je de spanning niet meer de baas kunt, vraag je een time-out aan zodat je weer tot rust kunt komen. Niet alleen jij, maar ook de examinator kan een time-out geven, wanneer hij denkt dat het nodig is. De examinator is speciaal opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. Heb je nog vragen over faalangst of wil je meer informatie? Bel ons dan op #0592-265366 of vul ons contactformulier in.

CONTACT

Rijschool Niemeijer
Vesselkampen 2
9463 MD Eext

Tel: 0592-265366

info@rijschoolniemeijer.nl
www.rijschoolniemeijer.nl

Privacy Policy

WERKGEBIED

Ons werkgebied bestaat uit o.a.  Anderen, Anloo, Annen, Borger,  Drouwen,  Eext, Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasteren, Gieten, Gieterveen, Rolde.

LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA